Volledig scherm

Puntenaftrek dreigt voor clubs in tweede en derde divisie

EINDHOVEN – De licentiecommissie van de KNVB heeft zich gebogen over de voorwaarden waar clubs in de tweede den derde divisie sinds dit seizoen moeten voldoen.

De 54 clubs kregen een lijst aan vragen (waaronder het verstrekken van copie-contracten) die begin november moest zijn ingeleverd. Uit een inventarisatie blijkt dat 20 van de 54 verenigingen niet aan die voorwaarden voldoen. Tweededivisionist UNA behoort tot de clubs die geen blaam treft. Voornaamste struikelblok is de registratie van contractspelers. Deze clubs riskeren dat de licentiecommissie hen drie punten in mindering brengt als ze niet op 13 januari 2017 alsnog overstag gaan. In de klasse van de Zeelsternaren zou het gaan om AFC en de Koninklijke HFC die tot nu toe pertinent weigerden – en dat ook nadrukkelijk uitdroegen - om hun selectiespelers contracten voor te leggen.

De bondsvergadering stemde op 2 december 2014 in met de licentievoorwaarden voor de tweede – en derde divisie. Met de invoering van promotie en degradatie tussen het betaalde en amateurvoetbal is het mogelijk geworden dat verenigingen promoveren naar het hoogste niveau in Nederland.