Volledig scherm
Nuenen-verdediger Richard van Malten (l) trapt de bal weg voor de aanstormende Tugberk Yildirim van Geldrop. foto Kees Martens

Transfer Van Malten naar UNA afgeblazen

VELDHOVEN – In de zoektocht naar een rechterverdediger dacht UNA met Richard van Malten van RKSV Nuenen te slagen. Donderdagochtend werd er voor de zekerheid met de KNVB gebeld. De voetbalbond ging akkoord waarna de technische staf van UNA de papieren in orde maakte.

Totdat er enkele uren later een tweede telefoontje van de voetbalbond kwam, waarna de transfer alsnog werd geannuleerd. Als tweededivisionist met acht contractspelers blijft de ploeg uit Zeelst gewoon tot de amateursectie behoren. Dat betekent dat een binnenlandse overschrijving voor 15 juni moet zijn gedaan. “Een geval van miscommunicatie”, aldus teammanager Tiny van Boekel. “Het wordt nu wel heel erg kort dag want 1 september sluit de transfermarkt indien we in het buitenland nog iemand willen halen.” Van Malten blijft gewoon bij Nuenen.

UNA zit dringend verlegen om een rechtervleugelverdediger. Sjoerd van Beers besloot om een week voor aanvang van de competitie naar KFC Lille in België te verkassen. Sander van Weert begon aan de eerste wedstrijd bij De Treffers maar moest na 55 minuten geblesseerd van het veld. Het kraakbeen in zijn rechterknie was beschadigd. De Veghelnaar keert waarschijnlijk niet eerder dan na de winterstop terug op het veld.

Zondag speelt UNA de derde competitiewedstrijd uit bij de Koninklijke HFC. Op de Spanjaardslaan in Haarlem – daar waar het georganiseerde voetbal in Nederland (1879) ooit begon - wordt om 14.00 uur afgetrapt.