Volledig scherm
De selectie van UNA 2016-2017.

Tweede divisie voor UNA ongewis avontuur

VELDHOVEN – Zondag gaat het nieuwe voetbalseizoen voor UNA beginnen. Met een uitduel bij De Treffers (aanvang 14.30 uur) debuteert de Zeelsterse formatie in de nieuw gevormde tweede divisie.

Zeven zaterdag- en zeven zondagtopklassers gaan samen met vier beloftenteams uitmaken wie er komende voetbaljaargang verplicht naar de Jupiler League promoveert. En welke twee ploegen er naar de derde divisie afzakken. Hiermee is de door de KNVB zo gewilde voetbalpiramide tot stand gebracht in een land dat als enige ter wereld zowel een zaterdag- als een zondagcompetitie kent.

UNA haalde met spits Chefrino Eind (JVC Cuijk) en middenvelder Tomas Overhof (EVV Echt) twee aanwinsten in huis. Aanvaller Yael Heatubun (EVV Echt) haakte deze week vanwege privé-omstandigheden af. Een andere tegenvaller voor de Zeelsternaren was het voortijdig afhaken van Sjoerd van Beers. Na een eenjarig verblijf liet de in Middelbeers geboren middenvelder/flankverdediger deze week weten een verblijf bij KFC Lille (België) te verkiezen boven een avontuur in de tweede divisie. UNA mist zondag in Groesbeek in ieder geval Jeroen Stottelaar (vakantie). Voor de rest kan oefenmeester Mark Schenning - die aan zijn vierde seizoen op sportpark Zeelst begint – over een fitte selectie beschikken.

De wedstrijden van UNA worden wekelijks op zondagavond in de vorm van een samenvatting van drie tot vijf minuten uitgezonden door FOX Sports. De zender gaat iedere week op zaterdagmiddag een duel uit de tweede divisie rechtstreeks op de televisie brengen.