Volledig scherm

UNA deelt in Brabantse derby geweldige oorwassing uit

VELDHOVEN – Scepsis alom de afgelopen week op sportpark Zeelst. UNA zou - nadat het vorige week door laagvlieger Jong Sparta met 4-0 volledig werd af geserveerd - te licht zijn voor de tweede divisie. Hoe snel kan het veranderen. Met de broers Niek en Rob van Boekel in een nadrukkelijke hoofdrol werd de eerste Brabantse derby tegen Kozakken Boys in de tweede divisie nieuwe stijl vol overtuiging met 5-2 gewonnen.

De totale Zeelsterse doelpuntenproductie tegen een van de titelfavorieten was afkomstig van de “Boekeltjes”. Rob nam drie treffers (zijn eerste doelpunten van dit seizoen) voor zijn rekening en Niek deed met twee treffers nauwelijks onder voor zijn oudere broer. Al na tien minuten profiteerde Niek van Boekel van een misverstand in de Werkendamse defensie. Zes minuten voor rust maakte Rob er 2-0 van en Niek bepaalde de ruststand op 3-0. Meteen na de pauze kwam Kozakken Boys door toedoen van Railey Ignacio even terug tot 3-1. De ploeg van coach Mark Schenning raakte er geheel niet door geimponeerd. Rob van Boekel tekende in dezelfde minuut voor 4-1. Tien minuten na de pauze werd het zelfs 5-1 door Rob van Boekel. Ahmed El Azzouti bepaalde in de 79e minuut de eindstand op 5-2.

UNA: Stoskovic; Donkers, Huijben, Schapendonk, Scheerlinck; Stottelaar (51. Van den Boomen), Van de Gevel, Sebregts (71. Eind); R. van Boekel (78, Van de Donk), N. van Boekel, Tielemans.