Volledig scherm

UNA heeft goede ritme te pakken

VELDHOVEN – UNA presteert na de winterstop naar behoren. Uit vier duels werden zeven punten gehaald en lijkt de ploeg van coach Mark Schenning hard op weg naar een stevige positie in de middenmoot.

De stand in de tweede divisie vertoont een vertekend beeld omdat UNA bijvoorbeeld al 22 wedstrijden speelde en directe concurrenten om de onderste plaatsen als FC Lienden, Koninklijke HFC, Jong Vitesse, TEC en HHC Hardenberg pas twintig keer in actie kwamen. Ook voor komend weekend zouden er wel eens weer enkele afgelastingen kunnen volgen bij ploegen die op natuurgras spelen.

UNA krijgt zaterdag Spakenburg op bezoek. In Zeelst gaat om 18.00 uur de bal rollen. Met een duel minder gespeeld volgt Spakenburg de Zeelsternaren op twee punten. In het vissersdorp werd het op 15 oktober jl. 1-1. Vlak na de pauze kwamen de geelzwarten op voorsprong door een doelpunt van Nick Tielemans. De “Blauwen” kwamen alsnog op gelijke hoogte door Danny van den Meiracker, die inmiddels Spakenburg heeft verruild voor FC Lienden. Bij UNA is Sander van Weert weer fit. Jeroen Stottelaar is op de weg terug. Eenmaal eerder kwamen beide ploegen elkaar op sportpark Zeelst tegen. In het seizoen 2011-2012 stuntte UNA in de eerste ronde van de KNVB-beker door met 2-0 van de Spakenburgers te winnen. Erwin Isbouts maakte beide treffers.