Volledig scherm
Chefrino Eind.

UNA keert terug op aarde

VELDHOVEN – UNA leed zijn eerste nederlaag in de tweede divisie. De zondagkampioen van vorig seizoen FC Lienden was met 0-4 veel te sterk voor de ploeg van coach Mark Schenning.

UNA begon sterk aan het duel. Na vier minuten werden alle goede bedoelingen de grond ingeduwd door een treffer van Abderrahim Loukili. De aanvaller die vorig seizoen een half jaar bij Jong NEC en een half jaar bij IJsselmeervogels speelde was een ware plaag voor de anders zo stabiele verdediging van de Zeelsternaren. Dezelfde Loukili liet voor rust ook 0-2 en 0-3 aantekenen. UNA speelde daarna een kansloos duel. De geelzwarten kregen in de 71e minuut nog de kans op 1-3. Chefrino Eind miste echter vanaf de elf meterstip. Het was tevens de enige mogelijkheid voor de Zeelsternaren, In de slotfase werd voor UNA van kwaad tot erger. Wouter de Vogel tekende voor de 0-4 eindstand.

Bij UNA ontbraken Glenn Schapendonk en Sander van Weert (geblesseerd). Jeroen Stottelaar was net terug van vakantie en Dylan Donkers nog niet speelgerechtigd.

UNA: Stoskovic; Sebregts (66. Van den Boomen), Tieben, Huijben, Scheerlinck; R.van Boekel (46. Van der Meer), Van de Gevel (71. Overhof), N. van Boekel; Van Wanrooij, Eind, Tielemans.