Volledig scherm
TEC-speler Gianluca Maria (r) in duel met UNA-speler Pieter-Jan Scheerlinck (l) © Remko Kool (Pro Shots)

UNA meteen vol aan de bak in Friesland

VELDHOVEN - Vier dagen na de deceptie thuis tegen HHC Hardenberg (1-2 verlies in de extra tijd) staat UNA alweer voor het volgende loodzware karwei. Woensdag start de nacompetitie waarin lijfsbehoud centraal staat met een uitduel bij Harkemase Boys. 

De ploeg uit het kleine Friese dorp Harkema sloot de competitie in de derde divisie zaterdag af met een negende plaats. Ter indicatie: UNA speelde eerder dit seizoen in de KNVB beker tegen ODIN'59 en Huizen, ploegen uit dezelfde klasse waartegen de formatie van coach Mark Schenning met de grootst mogelijke moeite won. Huizen is inmiddels gedegradeerd en ODIN'59 staat in de PD derde divisie/hoofdklasse.

In Friesland wordt op sportpark De Bosk om 20.00 uur afgetrapt. De Zeelsternaren speelden 1 keer eerder tegen Harkemase Boys. In de halve finale van de landelijke amateurbeker kwamen de Friezen op 11 juni 2011 op bezoek in Veldhoven. Bij beide ploegen ontbraken toen verschillende spelers vanwege vakanties. UNA had daar het meeste last van, want het verloor met maar liefst 0-6. 

Zaterdag is om 18.00 uur de return op sportpark Zeelst. De winnaar komt in een dubbele ontmoeting uit tegen de winnaar van vv Dongen en FC Lisse.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement