Volledig scherm
Thomas Huijben.

UNA na rust overlopen door VVSB

NOORDWIJKERHOUT – UNA gaf bij VVSB na rust een veilig gewaande 0-2 voorsprong weg en verloor op sportpark De Boekhorst uiteindelijk met 3-2.

Het zag er tijdens de rust voor UNA erg rooskleurig uit. Nog nooit hadden de Zeelsternaren bij VVSB gewonnen en een 0-2 stand (doelpunten Nick Tielemans en Mart van de Gevel) leek de basis voor het doorbreken van het Boekhorst-syndroom.

Na rust kwam de formatie van coach Mark Schenning echter bedrogen uit. Een stormloop van de thuisploeg joeg over de geelzwarten heen. De ene na de andere aanval golfde op het doel van UNA-doelman Petar Stoskovic af. De 1-2 viel voor de geelzwarten veel te vroeg. In de 54e minuut schoot clubtopscoorder Tommy Bekooij van dichtbij de 1-2 binnen. Ook de 2-2 liet niet lang op zich wachten. Zeven minuten later tekende centrale verdediger Jordy Zwart voor de 2-2. Het bleef schipperen in de defensie van de bezoekers. Acht minuten voor tijd gebeurde waarvoor de meegereisde UNA-supporters al vreesde. Van dichtbij schoot Gioviali Serbony de 3-2 binnen. UNA-verdediger Thomas Huijben baalde stevig. “Een 0-2 voorsprong hadden we nooit af mogen geven. Uiteindelijk heeft VVSB verdiend gewonnen.”

UNA: Stoskovic; Van den Boomen (70. Tieben), Schapendonk, Huijben, Scheerlinck; Stottelaar (72. R. van Boekel), M. van de Gevel, N. van Boekel; Van Wanrooij (81. Van de Donk), Eind, Tielemans.