Volledig scherm
Nick Tielemans.

UNA niet onder indruk van topamateur SV Spakenburg

SPAKENBURG – De eerste competitiewedstrijd ooit op bezoek bij een zaterdagclub is voor UNA in een 1-1 remise geëindigd. Bij topamateur SV Spakenburg mocht geen van beide ploegen aanspraak maken op de winst.

UNA leek aan de boorden van het IJsselmeer aanvankelijk met de winst aan de haal te gaan. Vlak na de pauze schoot Nick Tielemans met een schot als een streep de 0-1 tegen de touwen. Mart van de Gevel was in de 62eminuut dichtbij de 0-2. Spakenburg-doelman Theo Timmermans redde met de voet. De gelijkmaker viel onverwacht. Uit een hoekschop kwam de bal bij de verre paal bij Danny van den Meiracker terecht. Via zijn kruin verdween de bal net over de doellijn. Op advies van de grensrechter werd de inzet van Van den Meiracker tot doelpunt gepromoveerd, 1-1.

De beste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Chefrino Eind. De invaller werd een kwartier voor tijd door Rob van Boekel vrij voor het Spakenburgse doel gezet. Vanuit een moeilijke hoek schoot Eind tegen de Utrechtse doelman Timmermans aan.

Ook Spakenburg drong aan, maar UNA goalie Petar Stoskovic kwam niet echt meer in de problemen.

UNA: Stoskovic; Van den Boomen, Schapendonk, Huijben (27. Tieben), Scheerlinck; Stottelaar, R. van Boekel (88. Van der Meer), N. van Boekel; Van Wanrooij (72. Eind), Van de Gevel, Tielemans.

Amateurvoetbal