Volledig scherm
Mark Schenning.

UNA snakt naar winst op SV Spakenburg

VELDHOVEN – Na twee nederlagen op rij is een overwinning voor UNA hard nodig. Het team van coach Mark Schenning verloren recentelijk van VVSB (3-2) en GVVV (1-4) en zakt langzaam door de ranglijst heen. De geelzwarten gaan zaterdag op bezoek bij topamateur SV Spakenburg dat in 1985 en 2014 de algehele landstitel opeiste.

De Blauwen delen sportpark De Westmaat met De Rooien (IJsselmeervogels). Het sportcomplex geldt als een van de meest bekende voetbalterreinen in Nederland en de derby tussen de twee ploegen uit het voormalige vissersdorp is fameus.

Afgunst
Spakenburg moet dit jaar de Derby missen (met 9.000 toeschouwers tweemaal per seizoen geheel uitverkocht) omdat IJsselmeervogels de promotie naar de tweede divisie miste. SV Spakenburg is in het bezit van vier skyboxen. Dat is een unicum in het Nederlandse amateurvoetbal. De begroting van de Utrechters gaat richting de drie miljoen euro, iets waar menige club in de Jupiler League met afgunst naar kijkt.

Beide ploegen troffen elkaar eenmaal. In 2011 speelden beide clubs tegen elkaar in de eerste ronde van de KNVB beker. UNA won met 2-0 door twee doelpunten van Erwin Isbouts. De Zeelstenaren missen nog altijd Teun Sebregts, Dylan Donkers en Sander van Weert. De eerste twee zijn aan de beterende hand en hun rentree is aanstaande. Van Weert zit vooralsnog langer in de lappenmand.

De aftrap op sportpark De Westmaat is om 18.00 uur.