Volledig scherm
Benjamin van Wanrooij.

UNA veel te laat op stoom tegen TEC

VELDHOVEN - UNA en Gelderse ploegen op sportpark Zeelst. Het is dit seizoen geen gelukkige combinatie. Na royale nederlagen tegen FC Lienden (0-4) en Jong Vitesse (1-5) was het nu de beurt aan TEC om met de overwinning uit Zeelst weg te lopen, 1-2.

Zoals gebruikelijk begon UNA goed aan de wedstrijd. In het eerste kwartier had de ploeg van coach Mark Schenning fraaie mogelijkheden. Schoten van Teun Sebregts en Nick Tielemans werden kundig door TEC-doelman Sebastiaan van der Sman gekeerd. Een inzet van Rob van Boekel ging net naast. Ook TEC kreeg enkele kansen, maar dat bleef voor rust nog even onbeloond.

In de 53e minuut kwam TEC op voorsprong. Verdediger Gregory Viereck kreeg op rechts vrije doorgang en bij de tweede paal had Wimilio Vink de bal voor het intikken, 0-1, Vier minuten later had Jip Bartels het nog eenvoudiger. Na getreuzel in de UNA-defensie tikte de geroutineerde Tielse spits van dichtbij 0-2 binnen. UNA nam in de slotfase alle risico's. Benjamin van Wanrooij schoof in de 88e minuut tussen de benen van doelman Van der Sman de 1-2 binnen. Bij het allerlaatste offensief zag Mart van de Gevel zijn inzet via de onderkant van de lat weer terug het veld inspringen. Youri van der Meer werd hardhandig weggeduwd maar de jeugdige arbiter Van der Laan zag er geen strafschop in.

UNA: Stoskovic; Sebregts, Tieben (74. Overhof), Schapendonk, Scheerlinck; Stottelaar (60. Van der Meer), N. van Boekel, M. van de Gevel, R. van Boekel (60. Van Wanrooij); Eind, Tielemans.

Amateurvoetbal