Volledig scherm
Nick Tielemans.

UNA verrassende koploper in tweede divisie

HAARLEM – Dankzij een 0-2 overwinning bij Koninklijke HFC is UNA - samen met Jong AZ - de nieuwe koploper in de tweede divisie. De winst bij de oudste club van Nederland was dikverdiend.

Zeker voor rust speelde de ploeg van coach Mark Schenning een puike wedstrijd.

Met goed combinatiespel werd HFC regelmatig de wil opgelegd. Het doelpunt van Mart van de Gevel in de 31e minuut, zijn vierde in drie duels, was er een om in te lijsten. Een vrije trap van Benjamin van Wanrooij werd door spits Chefrino Eind ternauwernood gemist. Geen nood voor UNA want bij de tweede paal stond Van de Gevel die hard en hoog de 0-1 binnen ramde.

De thuisploeg kreeg ook enkele mogelijkheden. Doelman Petar Stoskovic toonde zich weer eens een uiterst betrouwbare sluitpost. Na de pauze zakte het spelpeil aan UNA-zijde enigszins. HFC was niet in staat om het de Zeelsternaren echt moeilijk te maken. Zes minuten na rust zag Benjamin van Wanrooij zijn schot op de paal eindigen. De terugspringende bal was een prooi voor Nick Tielemans, 0-2. De score had veel hoger kunnen uitvallen als UNA wat zorgvuldiger was geweest met de vele uitvallen. Het enige minpuntje bij de overtuigende Zeelsterse formatie.

UNA: Stoskovic; Sebregts (75. Van den Boomen), Tieben, Huijben, Scheerlinck; R. van Boekel (67. Van der Meer), N. van Boekel, Van de Gevel (81. Overhof); Van Wanrooij, Eind, Tielemans.