Volledig scherm

UNA vloert landskampioen in spektakelstuk

VELDHOVEN – In een adembenemend duel boden UNA en landskampioen Excelsior Maassluis de duizend toeschouwers op sportpark Zeelst absoluut waar voor hun geld. Dat de ploeg van coach Mark Schenning aan de goede kant van de score bleef was voor UNA mooi meegenomen, 2-1. Het was voor Excelsior Maassluis de eerste competitienederlaag sinds 27 september vorig jaar toen het met 2-0 bij ONS Sneek verloor.

UNA stond voor rust voortdurend onder grote druk. De defensie van de Zeelsternaren bezweek echter geen moment.

Met enkele uitvallen was UNA regelmatig gevaarlijk. Na een half uur werd Chefrino Eind aangespeeld in het strafschopgebied. De spits kreeg van zijn tegenstander Hamit Alptekin een tik tegen de enkel en ging graag neer. Niek van Boekel schoot vanaf de strafschopstip 1-0 binnen. Even later kwam UNA goed weg dat doelman Petar Stoskovic redde op een inzet van de vrij gespeelde Daan Smit.

Over het doel
Tien minuten na de pauze kreeg Nick Tielemans een unieke kans op 2-0. De aanvaller schoot van dichtbij over. Vanaf de 62e minuut gingen de bezoekers alle risico’s nemen. De net van vakantie teruggekeerde topschutter Kevin Vink werd in de ploeg gebracht voor verdediger Hatim Alptekin. Oud-prof Vink kreeg vijf minuten later de beste mogelijkheid. De lange aanvaller schoot van dichtbij hoog en hard over. Chefrino Eind mocht namens UNA in een gelijke situatie aanleggen, maar ook de UNA-spits tilde de bal over het doel.

Zes minuten voor tijd leek de winst van UNA alsnog in gevaar te komen. Excelsior kwam terug tot 1-1 door een treffer van Elson Rosaria Almeida. Beide ploegen leken vrede te hebben met de remise. Totdat Mart van de Gevel in de slotminuut met een stiftbal alles en iedereen verraste, 2-1.

Opstelling
UNA: Stoskovic; Sebregts (92. Van den Boomen), Huijben, Schapendonk, Scheerlinck; R. van Boekel (67. Van der Meer), N. van Boekel (82. Overhof), Van de Gevel; Van Wanrooij, Eind, Tielemans.