Volledig scherm

UNA vol vertrouwen naar AFC

VELDHOVEN – De zeperd van vorige week tegen FC Lienden lijkt in Zeelst goed verteerd. Met maar liefst 0-4 leed UNA de eerst nederlaag van deze competitie. Op de trainingen deze week ging het bij de geelzwarten weer als vanouds. Dollen, lol en jolijt als het kan. Veel arbeid verrichten als het moet.

Zondag wacht de oudste club van Amsterdam. AFC werd in 1895 opgericht en is met ruim 1800 leden ook een van de grootste verenigingen in de hoofdstad. Voor UNA wordt het weer even een stapje terug want de roodzwarte brigade (nog altijd zonder shirtreclame) speelt nog altijd op natuurgras.

Kunstgras
In de tweede divisie zijn nog maar enkele clubs die niet op kunstgras spelen. AFC is er een van, al lijkt ook daar de tijd niet ver meer weg dat men er aan moet geloven. De Amsterdammers spelen vanaf 2019 op een nieuw sportpark midden in het zakencentrum op de Amsterdamse Zuidas waar vijf kunstgrasvelden komen te liggen. Op sportpark Goed Genoeg wordt om 14.30 uur afgetrapt. UNA verloor vorig seizoen in Amsterdam met 2-0. Op sportpark Zeelst werd het 2-2.

Als de gele hesjes op de training van donderdag niet bedriegen dan speelt Glenn Schapendonk (terug van een bovenbeenblessure) in plaats van Willem Tieben. Verder lijkt coach Mark Schenning in de basis van vorige week geen veranderingen door te voeren.

Vermoedelijke opstelling UNA: Stoskovic; Sebregts, Schapendonk, Huijben, Scheerlinck; R. van Boekel, Van de Gevel, N. van Boekel; Van Wanrooij, Eind, Tielemans.