Volledig scherm
Benjamin van Wanrooij.

UNA wil af van bekersyndroom

VELDHOVEN - Het zat UNA de laatste jaren niet mee in de KNVB beker. Twee jaar geleden verloor het als topklasser bij de toenmalige zaterdaghoofdklasser Urk (2-1) waardoor het in de volgende ronde een confrontatie met Ajax misliep.

Vorig jaar ging het tegen zaterdagtweedeklasser SC Feyenoord ook al mis. Nadat het duel op Varkenoord na zevenendertig minuten vanwege hevige regenval bij een 2-0 achterstand werd gestaakt, ging het een week later in het restant mis. Het werd uiteindelijk nog 2-1.

Nu krijgt de ploeg van coach Mark Schenning weer alle kans om zich te plaatsen voor de eerste tonde van de KNVB-beker (in de week van 19-23 september). Tegenstander in de laatste kwalificatieronde is woensdag om 19.30 uur (sportpark Zeelst) ODIN’59 uit Heemskerk, een ploeg uit de derde divisie zaterdag. De Noord-Hollanders begonnen als debutant goed aan de competitie. Na een 2-2 gelijkspel tegen Capelle werd afgelopen zaterdag met 4-1 gewonnen van FC Rijnvogels. De intentie van UNA is duidelijk. Benjamin van Wanrooij: “We hebben vooraf aan het seizoen twee doelstellingen geformuleerd. Het eerste is handhaving in de tweede divisie. Als tweede moeten we de eerste ronde van de KNVB beker halen. We nemen het zeer serieus op. Wat ons de laatste twee jaar is gebeurd, mag nu niet voorkomen.”