Volledig scherm
Jeroen Stottelaar.

UNA won thuis nog nooit van De Treffers

VELDHOVEN - Voor UNA staat zondag de laatste wedstrijd van 2016 op het programma. De Zeelsternaren krijgen De Treffers op bezoek (aanvang 14.30 uur).

Op 14 augustus werd het tijdens de seizoenopening 2-2. Na een 2-0 achterstand kwamen de bezoekers door 2 rake kopballen van Mart van de Gevel terug tot 2-2.

Het team van coach Anton Janssen is de ploeg in vorm. De laatste 4 duels werden gewonnen.

Remise
UNA won op sportpark Zeelst nog nooit van de Groesbekers. Drie keer kwam er een remise uit de bus. Vorig seizoen wonnen de roodzwarten met maar liefst 0-4.

Bij UNA ontbreekt naast de al maanden tobbende Sander van Weert ook Jeroen Stottelaar die vorige week bij HHC Hardenberg een blessure aan de meniscus opliep.

Contractspelers
De licentiecommissie van de KNVB heeft zich gebogen over de voorwaarden waar clubs in de tweede - en derde divisie sinds dit seizoen moeten voldoen. Alle 54 clubs kregen een waslijst aan vragen (waaronder het verstrekken van copie-contracten) die begin november moest zijn ingeleverd. Uit een inventarisatie blijkt dat 20 van de 54 verenigingen niet aan die voorwaarden voldoen. UNA behoort tot de clubs die geen blaam treft. Voornaamste struikelblok bij de meeste verenigingen is de registratie van contractspelers. Deze clubs riskeren dat de licentiecommissie hen drie punten in mindering brengt als ze niet op 13 januari 2017 alsnog overstag gaan.

Amateurvoetbal