Volledig scherm
Niek van Boekel.

Wereldgoal Niek van Boekel helpt UNA aan punt

VELDHOVEN – De vele toeschouwers op sportpark Zeelst hadden zich al bij een 1-2 nederlaag van UNA tegen zaterdaggrootmacht Katwijk neergelegd. Totdat Niek van Boekel in de 89e minuut vanuit zijn ooghoek Katwijk-doelman Mark de Vries te ver voor zijn doel zag staan.

De aanvoerder van UNA liet de bal nog een keer stuiteren en joeg vervolgens vanaf dik vijfentwintig meter het leder als een granaat tegen de touwen, 2-2.

Het leidde tot dolle taferelen langs de zijlijn. Katwijk was eenvoudigweg een maat te groot voor de geelzwarten. Een nederlaag leek meer dan logisch. Maar dat voetbalwetten onnavolgbaar zijn, bleek in Zeelst maar weer eens. Al in de eerste minuut keek UNA tegen een 0-1 achterstand aan nadat Kay Blokland uit een hoekschop van dichtbij de 0-1 binnentikte. In de negende minuut kwam de thuisploeg via een rake kopbal van Niek van Boekel langszij. Tot aan de rust hield UNA goed stand. De posities werden prima ingevuld en de fysieke sterkte van Katwijk goed opgevangen. De Zeelsternaren leken uiteindelijk toch aan de druk van de oranjehemden ten onder te gaan. Zeker toen Katwijker Robbert Susan een kwartier na rust de 1-2 liet aantekenen. UNA leek in het laatste half uur niet meer bij machte om de score nog om te buigen. Ook een poging om in de slotfase een-op-een te gaan spelen leek niet het gewenste resultaat te brengen. Totdat middenvelder Niek van Boekel met een wereldgoal de gevestigde orde herstelde, 2-2.

UNA: Stoskovic; Donkers, Van den Boomen (84. R. van Boekel), Schapendonk, Scheerlinck; Stottelaar, N. van Boekel, Sebregts; Van Wanrooij (72. Eind), Van de Gevel (82. Overhof), Tielemans.

Amateurvoetbal