Volledig scherm
Mart van de Gevel.

Wisselvallig UNA geeft weer eens niet thuis

HARDENBERG – De barometer die UNA heeft, springt nog altijd alle kanten op. Vorige week volop euforie in het Zeelsterse kamp na de 5-2 winst op Kozakken Boys. Tegen het laaggeplaatste HHC Hardenberg spoelde de vreugde net zo vlot weer weg, 2-1.

Dylan Donkers haakte in de warming-up af. De verdediger had teveel last van een rugblessure die hij vorige week in het duel met Kozakken Boys had opgelopen.

Het euvel bij de Zeelsternaren lag vooral voor de pauze. UNA begon te plichtmatig aan de wedstrijd en verzuimde om de nummer voorlaatst onder druk te zetten. De thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd. Nog altijd leek er niets aan de hand voor de Zeelsternaren, Een inzet van Glenn Kobussen werd zes minuten voor rust op het allerlaatste moment door UNA-verdediger Pieter-Jan Scheerlinck verlengd. Onverwacht maar bovenal ongelukkig, 1-0.

Meteen na de pauze liet de ploeg van coach Mark Schenning zich opnieuw verrassen. Ditmaal kreeg de Hardenbergse spits Sargon Goutiye vrije doorgang, 2-0.

Mart van de Gevel bracht UNA in de 52e minuut met zijn zevende treffer van dit seizoen weer terug in de wedstrijd. Verder kwamen de bezoekers niet. In de slotfase ging doelman Petar Stoskovic nog meer naar voren om zijn aanvallers te ondersteunen. Het mocht echter niet baten.

UNA: Stoskovic; Van den Boomen (74. Eind), Huijben, Schapendonk, Scheerlinck; Stottelaar, Van de Gevel, Sebregts; R. van Boekel (67. Van Wanrooij), N. van Boekel, Tielemans.

Amateurvoetbal