1. Evi Hanssen: ‘Alcohol is zo geaccepteerd, terwijl het een drug is, net als een pilletje of blowen’
  PREMIUM

  Evi Hanssen: ‘Alcohol is zo geaccep­teerd, terwijl het een drug is, net als een pilletje of blowen’

  Het begon met een goed voornemen: een jaar lang geen alcohol. Daarna zou de Vlaamse presentator en auteur Evi Hanssen weer gaan drinken. ,,Ik hoorde toch niet bij het saaie clubje van geheelonthouders? Nu, ruim drie jaar later, is het vanzelfsprekend dat ik niet drink.” Van haar persoonlijke trip naar een alcoholvrij leven maakte ze een theatercollege, op 16 januari te zien in Rosmalen.
 2. Ans Markus toont schilderij Peter R. de Vries in Den Bosch
  PREMIUM

  Ans Markus toont schilderij Peter R. de Vries in Den Bosch

  Opdat wij niet vergeten. Die titel gaf kunstschilder Ans Markus het portret dat ze maakte van Peter R. de Vries. Ze schilderde het in 2021, vlak nadat de misdaadverslaggever in de Leidse Dwarsstraat in Amsterdam was neergeschoten. Met toestemming van dochter Kelly de Vries werd het werk als beelddrager bij een tentoonstelling over herinneringen gebruikt. En nu is het tot medio maart te zien in Museum Slager in Den Bosch.
 1. Gitarist voorziet teksten van muziek: ‘Als je Psalmen leest ben je niet alleen met je worsteling’

  Gitarist voorziet teksten van muziek: ‘Als je Psalmen leest ben je niet alleen met je worsteling’

  De bijbelse Psalmen bevatten troostende woorden die overal weerklank vinden. Als antwoord op deze crisistijden schreef gitarist Wiek Hijmans muziek bij deze eeuwige verzen. Op zaterdag 17 december presenteert hij zijn ‘Psalms Electrified’-cd en boekproject met een concert in de Bossche Willem Twee Toonzaal. Hijmans wordt bijgestaan door een strijktrio, gitaarkwartet en twee sprekers.