Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Aanplant 65 linden Luikerweg in Valkenswaard

VALKENSWAARD - De kap van de eiken langs de Luikerweg in Valkenswaard wordt gecompenseerd door de aanplant van 65 lindebomen in het najaar van 2020.

In verband met het groot onderhoud aan het zuidelijk deel van de N69 zijn langs de Luikerweg de afgelopen weken 32 bomen gekapt. Allemaal bomen die te dicht op de weg stonden of die het zicht belemmerden. Er zijn geen monumentale bomen verdwenen. En in verschillende gevallen is de kap voorkomen door een vangrail voor de boom te plaatsen.

Deze werkzaamheden waren nodig om de verkeersveiligheid te verbeteren. Om diezelfde reden is er ook een nieuwe asfaltlaag aangebracht en zijn er enkele verkeerskundige maatregelen getroffen, waaronder verkeersgeleidingen.

Ter compensatie van de kap worden 65 nieuwe lindebomen geplant aan de Luikerweg, nabij de entree van Valkenswaard komend vanuit de richting van de Belgische grens.

Volgens deskundigen zorgen de verschillende soorten lindebomen voor meer biodiversiteit. Bovendien zijn ze minder kwetsbaar voor plagen en ziekten. Ook zijn ze bijvriendelijk, omdat ze veel stuifmeel en nectar leveren.