Volledig scherm
Op Hoppenbrouwers 21 in Valkenswaaard, waar voorheen deze boerderij stond, zijn plannen voor de bouw van 8 woningen. © Jeroen Hendriks

Acht woningen op plek gesloopte boerderij bij speeltuin Geenhoven in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Bouwbedrijf Baken wil acht rijtjeshuizen gaan bouwen aan de Hoppenbrouwers in Valkenswaard, achter Speeltuin Geenhoven. Sinds de sloop van de boerderij van Van Hoof in 2017, ligt dat terrein braak.

Het Valkenswaardse bouwbedrijf Baken heeft bij de gemeente aangegeven dat ze er twee maal vier woningen met een tuin wil realiseren, de bouwblokken krijgen de vorm van langgevelboerderijen. Het gaat in totaal om een terrein van ruim 2200 vierkante meter. De woningen, vier hoekwoningen en vier tussenwoningen, krijgen een oppervlakte van 120 tot 220 vierkante meter en zijn bestemd voor jongeren en/of doorstromers. In het plan is tevens ruimte voor in totaal zestien parkeerplaatsen.

De gemeente Valkenswaard heeft de initiatiefnemer laten weten dat ze positief tegenover de plannen bij de speeltuin staat.

Ze wil wel dat de bouwer goed beseft dat de woningen dichtbij de speeltuin en het naastgelegen activiteitencentrum komen te liggen. De komst van de huizen mag niet belemmerend gaan werken voor die bestaande omgeving, bijvoorbeeld door eventuele klachten over geluidsoverlast van de nieuwe bewoners.