Volledig scherm
Kinderboerderij De Kleine Meer. © Jean Pierre Reijnen

Adoptiemarkt op kinderboerderij De Kleine Meer in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Nadat kinderboerderij De Kleine Meer in Valkenswaard twee weken geleden de noodklok luidde wat betreft de financiële situatie, is er een stormloop op het adopteren van dieren. Daarom wordt er op woensdag 12 december en zaterdag 15 december een speciale adoptiemarkt georganiseerd.

,,Mensen in Valkenswaard lijken geschrokken te zijn dat de kinderboerderij wellicht verdwijnt”, vertelt Joris van Kuijk, beheerder van de kinderboerderij. ,,Er zijn de afgelopen twee weken heel veel mensen geweest die ons willen helpen door een dier te adopteren.”

De tijd van het jaar lijkt hieraan bij te dragen. Zo besloot Stichting Vliegerfestival Valkenswaard om een konijn te adopteren in plaats van kerstkaarten te sturen. ,,En er kwam bijvoorbeeld een oma langs die graag een adoptiedier cadeau wilde geven in plaats van een gewoon sinterklaascadeau.” Het adoptieplan zorgt voor financiële steun bij de kosten van verzorging, dierenarts en het voer. ,,Normaal moet men een afspraak maken om een adoptie te regelen. We merkten dat dit zo erg veel tijd ging kosten. We besloten daarom om een adoptiemarkt te organiseren”, legt Van Kuijk uit.

Tijdens deze adoptiemarkt zijn er vrijwilligers die geïnteresseerden informatie kunnen geven over het adoptieplan en alles indien nodig in orde kunnen maken. ,,Degene die een dier adopteert, zetten we op de foto met het dier. Deze foto komt op het adoptiecertificaat.”

Op woensdag 12 december vindt de adoptiemarkt plaats van 11.00 tot 16.30 uur en op zaterdag 15 december van 10.00 tot 13.00 uur.