Vrijwilligers Jeanny Straatmijer, Mieke Veraa en Ria Beeren (v.l.n.r.) in de leeshoek van de Hijskraan.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers Jeanny Straatmijer, Mieke Veraa en Ria Beeren (v.l.n.r.) in de leeshoek van de Hijskraan. © fotomeulenhof/Bert Jansen

Aerobicsles in de nepsneeuw bij de Hijskraan in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Wat ooit begon als de jeugdvakantieweken in Valkenswaard groeide in korte tijd uit naar stichting de Hijskraan in het Gegraaf. Die bestaat inmiddels veertig jaar.

Trots laat Jeanny Straatmijer de leeshoek zien. ,,We hadden al een tijdje een zwerfboekenkast, maar die puilde uit. Nu hebben we een leeshoek, waar mensen heerlijk kunnen zitten’’, zegt ze. Samen met Ria Beeren en Mieke Veraa behoort ze tot de vrijwilligers van het eerste uur. ,,Veertig jaar geleden merkten we in de wijk dat er vraag was naar danslessen voor kinderen. We besloten die te gaan verzorgen en konden terecht boven de Pauluskerk hier in de wijk. Als we maar stil waren als er een mis gaande was’’, vertelt Beeren.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.