Bewoners van de Akkerstraat vrezen sluipverkeer en drukte, zoals op deze foto, die elders in Nederland is gemaakt.
Volledig scherm
Bewoners van de Akkerstraat vrezen sluipverkeer en drukte, zoals op deze foto, die elders in Nederland is gemaakt. © Jan Kok

Akkerstraat Aalst dreigt met blokkade

AALST - De nieuwe plannen voor de Gestelsestraat in Aalst laten de bewoners van de Akkerstraat niet zomaar over hun kant gaan. Zo nodig komen ze in actie.

De bewoners van de Akkerstraat in Aalst voelen zich niet gehoord bij renovatie van de naburige Gestelsestraat. Ze voorzien veel sluipverkeer. Een boze bewoner tijdens de infobijeenkomst in Het Huis van Waalre: ,,U laat gewoon toe dat het bij ons veel drukker wordt. Wij blokkeren straks alles.”

Weggeveegd

Het steekt de mensen in de Akkerstraat dat de vele brieven met bezwaren zo op het oog geen effect hebben gehad. ,,Wij worden gewoon weggeveegd.” Volgens een woordvoerder van het adviesbureau Kragten valt die extra verkeersdrukte wel mee. ,,Tachtig tot negentig voertuigen per etmaal.”

Volgens Bram Schmitz wordt in zijn straat drukker door de komst van éénrichtingsverkeer. Via de Burg. Molllaan en de Primulalaan komt alles door de Akkerstraat de wijk in. ,,Maak van het laatste stukje Akkerstraat ook éénrichtingsweg,, vroegen we. Helaas geen respons.”

Tijdens de bijeenkomst kregen de mensen uit de Akkerstraat de toezegging dat hun bezwaren nog eens bekeken worden. Ook kapper John Rengers had graag meer overleg gewild. ,,Ik vrees parkeerproblemen in mijn buurt.”

Parkeren

Enkele tientallen bewoners van de Gestelsestraat en omgeving maakten woensdagavond in het gemeentehuis kennis met enkele varianten tussen de Raadhuisstraat en de Prunellalaan. Het wordt een éénrichtingsweg van zuid naar noord, met voornamelijk langsparkeren en nabij restaurant Lugar insteekhavens. Twaalf P-plekken meer dan nu. Er komen geen fysieke remmers. Wel zal de as van de weg verspringen. De trottoirs komen op straatniveau. Waar de éénrichtingsstraat precies start is nog onduidelijk. Volgens tekening bij de Raadhuisstraat, maar volgens de woordvoerder van Kragten voorbij het Lugar-pleintje.