Volledig scherm
De voormalige Aldi aan de Handwerkstraat in Valkenswaard verhuist naar de Goorkes. © Jean Pierre Reijnen

Aldi-supermarkt ondanks tegenstand naar industrieterrein Valkenswaard

VALKENSWAARD - De komst van de nieuwe vestiging van Aldi aan de Goorkes in Valkenswaard past binnen het bestemmingsplan.

Inmiddels wordt volop gewerkt aan de nieuwe vestiging van Aldi. Het bedrijf neemt zijn intrek in het voormalige pand van Het Goed op het industiegebied Van Linschotenstraat. De opening is op 20 december.

Verzwakt

Tijdens de raadsvergadering heeft wethouder Theo Geldens aangegeven dat het bij het college bekend is dat Aldi zich aan de Goorkes wil vestigen. Hij kwam met deze mededeling nadat de CDA-fractie had gevraagd of er moeite gedaan is om een supermarkt op die locatie te voorkomen, omdat een supermarkt daar nadelig zou zijn voor het plaatselijke winkelcentrum. Dat is volgens het CDA toch al verzwakt door het vertrek van Aldi.

Geldens gaf echter aan dat juridische en planologische mogelijkheden om daar een Aldi-vestiging te voorkomen, uitgebreid zijn bekeken. Het is echter binnen het huidige bestemmingsplan niet tegen te houden. Wel wordt er werk van gemaakt om in de toekomst dit soort ongewenste ontwikkelingen tegen te houden. Bij nieuwe ontwikkelingen zal volgens Geldens ook rekening gehouden moeten worden met de regionale afspraken dat supermarkten op bedrijventerreinen niet toegestaan zijn. Dit is vastgelegd in de regionale detailhandelsvisie.

Volgens de website van Aldi wordt de nieuwe vestiging aan de Goorkes 2 op 20 december geopend. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op het nieuws.