Volledig scherm
Een eerdere editie van de Amerikanenmeeting in Wintelre © Kees Martens

Amerikaanse auto's kijken op Eurocircuit gaat niet door, gemeente Valkenswaard geeft geen toestemming

VALKENSWAARD - De Amerikanenmeeting die zondag 26 mei gepland stond op het Eurocircuit gaat niet door, de gemeente Valkenswaard geeft er geen toestemming voor.  

Ook voor drie alternatieve locaties in Valkenswaard, die de organisatie heeft aangedragen (een weiland, Camping Dommelvallei, Dragonder), geeft Valkenswaard geen akkoord.  Voorzitter Johan Wijbenga van de Stichting Amerikanenmeeting is teleurgesteld. ,,We zijn hier al zeker een half jaar mee bezig en dan krijgen we op het laatste moment dit te horen. We hebben hier zoveel tijd en energie in gestoken.” 

De gemeente zegt positief te zijn over het evenement en wil het wel toestaan op de Markt. Daar ziet de organisator zelf echter geen heil in. ,,Het geld dat we hier als stichting in steken, kunnen we alleen terugverdienen als we op een afgesloten terrein zitten”, zegt Wijbenga. ,,Op de Markt profiteren alleen de kroegen er van.” Bovendien verwacht hij rond de 400 tot 500 Amerikaanse auto's. ,,Die kun je niet op de Markt kwijt.”

Valkenswaard heeft naar aanleiding van recente gerechtelijke uitspraken besloten terughoudend te zijn met het verlenen van vergunningen op het Eurocircuit, zeker als het nieuwe evenementen betreft. Wijbenga ziet geen mogelijkheid om nog naar een andere gemeente uit te wijken op zo'n korte termijn. Daarmee gaat er een streep door de zestiende editie van de Amerikanenmeeting, die voorgaande jaren in Wintelre plaatsvond.