Een achtervolging dwars door Dommelen eindigde tegen een lantaarnpaal. De bedrogen Waalrese die het op de minnares van haar man had voorzien, krijgt anderhalf jaar jaar de cel in.
Volledig scherm
Een achtervolging dwars door Dommelen eindigde tegen een lantaarnpaal. De bedrogen Waalrese die het op de minnares van haar man had voorzien, krijgt anderhalf jaar jaar de cel in. © Bert Jansen

Anderhalf jaar cel voor Waalrese na dollemansrit achter minnares aan

DEN BOSCH - Hoewel het OM een woeste achtervolging door Dommelen van twee auto's zag als een dubbele poging doodslag, goed voor vier jaar cel, herkent de rechtbank dat levensgevaar niet. Ze veroordeelt  Antoinette M. uit Waalre tot anderhalf jaar cel waarvan eenderde voorwaardelijk. 

De vrouw (36) wilde in januari de minnares van haar man spreken, en zag deze bij toeval bij een stoplicht in haar auto. Ze reden achter elkaar naar de woning, maar daar gaf de minnares opeens vol gas en reed het dorp in. Antoinette ging er achteraan en heeft de vluchtende auto aan alle kanten geraakt. Uiteindelijk zou ze de auto moedwillig tegen een lantaarnpaal hebben gedreven. Ze trok de zwaargewonde bestuurster aan haar haren uit de auto. 

Gezien de snelheid waarmee het gebeurde, denkt de rechtbank dat de gevolgen niet zo zwaar zouden zijn. De vrouw had volgens de rechters niet echt de bedoeling zoiets te doen en het zal ook niet nogmaals gebeuren.  Ze houdt het strafbare daarom op het toebrengen van zwaar letsel, plus mishandeling.  Ook mag ze een jaar niet rijden.

Volgens het vonnis is het onaanvaardbaar dat de Waalrese het deed terwijl een 12-jarig dochtertje van de minnares ook in de auto zat. Dat meisje heeft  immers niets met de onenigheid tussen de vrouwen te maken.