De apothekers wensen niet langer de rekening te betalen voor medicijnafval.
Volledig scherm
PREMIUM
De apothekers wensen niet langer de rekening te betalen voor medicijnafval. © ANP

Apothekers Valkenswaard willen niet langer opdraaien voor kosten medicijnafval

VALKENSWAARD - Apothekers in Valkenswaard en Dommelen willen niet langer opdraaien voor de almaar stijgende kosten van medicijnafval. Ze doen een dringende oproep aan de lokale politiek. 

Overgebleven strips met pillen, restjes hoestdrank, tubes crème en injectienaalden. Al sinds jaar en dag kunnen inwoners van Valkenswaard al dat soort medicijnafval inleveren bij de apothekers. En als het aan de apothekers ligt, blijft dat ook zo in de toekomst. Ze wensen alleen niet langer de rekening daarvoor te betalen. 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.