Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op de Kempenbaan bij de aansluiting van de N2 in Veldhoven © FotoMeulenhof

ASML over dichtslibbende wegen rond bedrijf Veldhoven: ‘samen de oplossing zoeken’

VELDHOVEN - ASML roept gemeenten en andere werkgevers op om mee te werken aan een regionaal netwerk van parkeervoorzieningen, die worden gebruikt als overstappunt voor bussen en fietsen. De bedoeling is dat werknemers hun auto parkeren op grote afstand van hun werkplek om zo met de bus - of fiets of e-bike - verder te reizen.

Momenteel onderzoekt ASML achttien locaties waar een parking gebouwd zou kunnen worden. Dat is volgens de Veldhovense chipmachinefabrikant nodig om het bedrijf én de rest van de regio bereikbaar te houden. ,,Het is nu al te druk, en het zal alleen maar drukker worden'', zegt Teun Wartenbergh, directeur vastgoed bij ASML. ,,Wij hebben gezegd dat ASML in Veldhoven wil groeien, maar we hebben óók gezegd dat dat alleen kan als de infrastructuur wordt aangepast en we op een duurzame manier gaan reizen.''

  1. Gemeente opent balie in Medisch Centrum Aalst: ‘Binnenlopen is laagdrempeliger dan mailen of bellen’

    Gemeente opent balie in Medisch Centrum Aalst: ‘Binnenlo­pen is laagdrempe­li­ger dan mailen of bellen’

    WAALRE - Inwoners van de gemeente Waalre met vragen over bijvoorbeeld thuishulp, jeugdhulp, schuldhulp of mantelzorg kunnen sinds kort terecht in het Medisch Centrum Aalst. Omdat zorgconsulenten nu in dezelfde ruimte zitten als onder meer de huisarts en GGD moet het makkelijker worden om bij de gemeente aan te kloppen voor hulp. Want, zo zegt de gemeente: binnenlopen is laagdrempeliger dan bellen of mailen.