Oprichter en opa Driek Jonkers, links op de foto, bij zijn autobedrijf in Valkenswaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Oprichter en opa Driek Jonkers, links op de foto, bij zijn autobedrijf in Valkenswaard. © Familie Jonkers

Autobedrijf Jonkers in Valkenswaard heeft reden voor een feest

VALKENSWAARD - Na de brand precies een jaar geleden heeft het autobedrijf Jonkers zich weer herpakt. Het bedrijf is deels vernieuwd. Na de zomer wordt het officieel heropend in combinatie met de viering van het 100-jarig bestaan.

Voor Max Jonkers van Jonkers Autobedrijven had 2019 een feestjaar moeten worden. De droom van de viering van het eeuwfeest van het familiebedrijf werd een jaar geleden wreed verstoord door een hevige brand. De autozaak werd voor een belangrijk deel in de as gelegd. Toch klinkt Jonkers weer optimistisch. Hij is de grote schade en alle ellende nagenoeg te boven. ,,Met een nieuwe vloer en verbetering van de bedrijfsverlichting hebben we naar verwachting alle sores achter de rug. Dat rampjaar sluit ik deze week af met deelname aan de Mille Miglia in Italië. Even op adem komen. En dan volop aan de slag met de voorbereidingen van ons jubileumfeest eind dit jaar.”

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.