Volledig scherm
't Hazzo in Aalst. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Beheerder sporthal 't Hazzo in Waalre wil ook na verbouwing blijven zitten

WAALRE - Naast een opknapbeurt krijgt sporthal ‘t Hazzo in Aalst wellicht ook een nieuw gezicht achter de bar. Iedereen die geïnteresseerd is in de rol van beheerder, kan zich melden bij de gemeente. Ook de huidige exploitant kan meedoen in het aanbestedingstraject. Hij heeft alvast aangegeven door te willen gaan met zijn werk.

,,Ik wil gewoon mijn ding blijven doen in ’t Hazzo’’, zegt Twan Wijnen, de huidige exploitant. ,,Ik vind het leuk om te doen.’’ Zijn contract loopt tot de verbouwing van de sporthal klaar is. Voor de periode na de verbouwing stelt de gemeente Waalre voor om een aanbestedingstraject te starten.

Andere opties, zoals een landelijke partij of beheer door de gemeente, worden niet reëel geacht. De gemeente vindt het idee van het lokale beheerder het best; precies zoals het nu al is geregeld in de sporthal.

De beheerder is onder meer verantwoordelijk voor verhuur, toegang, drankjes, klein onderhoud en schoonhouden van de ruimtes. Wijnen zat sinds 2 jaar in de sporthal. 

’t Hazzo wordt de komende jaren flink verbouwd. Het zalencentrum is gesloopt om plaats te maken voor woningen. De sporthal krijgt een opknapbeurt, en er komt ook een nieuwe kantine en ingang. Die ingang blijft gewoon overigens op dezelfde plek. De gemeente deed eerder nog onderzoek om de deur naar de andere kant van het pand te verhuizen. Aan de zijde van de Prunellalaan moeten op termijn extra parkeerplaatsen komen, bedoeld voor gebruikers van de vernieuwde sporthal.