Volledig scherm
PREMIUM
© Jean Pierre Reijnen

Beladen bijeenkomst in Valkenswaard over de toekomstige Tongelreep laat nog veel onduidelijk

VALKENSWAARD - ,,Ik vind het een waardeloze bijeenkomst. Jullie hebben vast al plannen klaarliggen met wat er allemaal gaat gebeuren”, klonk het donderdag argwanend vanuit het publiek tijdens de goedbezochte info-avond over het Tongelreep-beekdal. 

En dat gevoel leefde breder onder de zeventig toehoorders in de zaal van de Valkenswaardse Taamvenhoeve. Ze hadden op meer duidelijkheid gehoopt over de feitelijke toekomstige invulling. Waar komt de rivier straks exact te liggen? Hoeveel gaat het grondwater omhoog? Wordt er veel landbouwgrond afgegraven? 

  1. Pannenkoeken bakken met je hart in Aalst, op Nationale Pannenkoekendag
    VIDEO

    Pannenkoe­ken bakken met je hart in Aalst, op Nationale Pannenkoe­ken­dag

    WAALRE - Op basisschool De Meent in Aalst werden vrijdag, op Nationale Pannenkoekendag, pannenkoeken in allerlei vormen en maten gebakken. In de keuken was het een vrolijke (jan)boel en er werden heel wat baksels ‘geflipt’. De zoete lekkernij werd deze dag door de leerlingen van groep 7 speciaal bereid voor 25 genodigden van de Stichting Met je Hart. Deze organisatie verbindt eenzame ouderen door ervoor te zorgen dat ze elkaar en andere mensen kunnen ontmoeten. Hoe je hieraan betekenis geeft, werd vrijdag duidelijk tijdens een vrolijke lunch.