Volledig scherm
© Jean Pierre Reijnen

Belangenvereniging wil Valkenswaard aan belofte houden over sociale huurwoningen

VALKENSWAARD - Volgens huurdersbelangenvereniging HBV komt Valkenswaard de gemaakte afspraken niet na over de bouw van sociale huurwoningen. 

In de prestatieafspraken die in december voor 2019 zijn gemaakt tussen HBV, gemeente en corporatie Woningbelang, is sprake van 45 nieuwe sociale huurwoningen. In het woningbouwprogramma 2019-2021 dat twee maanden later werd vastgelegd, zijn die niet terug te vinden, constateert het HBV-bestuur. Op de locaties Emmalaan (oude gemeentewerf) en Amundsenstraat (sporthal) zijn in totaal weliswaar 45 woningen voorzien, maar die zijn slechts deels bestemd voor sociale huur. De rest is koop. 

‘Frustrerend’

HBV zegt de gemeente aan de prestatieafspraken te willen houden en overweegt stappen te ondernemen. ,,Dit is heel frustrerend”, zegt bestuurslid Fred Fens. ,,Heel veel mensen zitten te wachten op een huurwoning. Wij vragen ons af of het op deze manier wel zin heeft om afspraken te maken met de gemeente.” 

Wethouder Kees Marchal (CDA) heeft onlangs nog in de gemeenteraad aangegeven dat de prestatieafspraken en het woningbouwprogramma in zijn ogen volledig in overeenstemming zijn. Op korte termijn volgt hierover nog een gesprek tussen HBV en de gemeente. 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.