Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Bemiddeling omroepen Valkenswaard mislukt, VOS alleen verder

VALKENSWAARD - Bemiddelingspoging in Valkenswaard mislukt: omroepen niet op één lijn in strijd om uitzendrechten. 

De VOS, nu nog in het bezit van de licentie, wil de komende vijf jaar op eigen houtje uitzenden. De andere twee kandidaten in de race om de rechten, RTV Horizon en de Media Workshop (MWS), voelen wel voor samenwerking en onderzoeken die mogelijkheid. Uiteindelijk kan maar één omroep worden voorgedragen bij het Commissariaat van de Media.

De gemeente heeft getracht aan te sturen op samenwerking tussen de drie. De VOS en MWS lieten al vroeg doorschemeren daar geen heil in te zien. De aanstelling van een onafhankelijke bemiddelaar door de gemeente heeft dat niet kunnen veranderen. 

‘Weinig professioneel’

Later deze maand moeten de gegadigden hun plan en (financiële) situatie voorleggen aan een adviescommissie. Van daaruit volgt een aanbeveling richting wethouder Mieke Theus (PvdA). Zij adviseert op haar beurt de gemeenteraad, die voor eind maart moest beslissen welke omroep wordt voorgedragen bij het commissariaat.

VOS-Voorzitter Hanneke Deen is nog niet enthousiast over het eerste deel van het proces. Ze heeft de gemeenteraad in een brief laten weten dat ze dat heeft ervaren als ‘ontoereikend en weinig professioneel’.