Volledig scherm
PREMIUM
Bet de Kort bij de Voedselbank. © Irene Wouters

Bet de Kort van voedselbank De Boodschappenmand in Valkenswaard liet niemand in de kou staan

NECROLOGIEVALKENSWAARD - ,,Ik laat niemand aan de deur staan met honger, iedereen moet tenslotte eten.” Het is Bet de Kort ten voeten uit. De oprichtster van voedselbank De Boodschappenmand in Valkenswaard at desnoods zelf niet, als ze daardoor een ander kon voeden. De sociaal bewogen dame, pittig met een gouden hart, overleed woensdag 17 april op 70-jarige leeftijd.    

‘Geniet van het leven, leef met een lach’, luidde haar lijfspreuk. Haar drang om mensen te helpen kreeg ze van thuis uit mee. Ze groeide op in een gezin met zeven kinderen. Ze hadden het niet breed, toch was iedereen er welkom. Bij de Boodschappenmand was het niet anders.   

  1. Plan Waalre: burgers zelf laten kiezen over vuurwerkvrije zones, maar hoe kan je dat handhaven?
    PREMIUM

    Plan Waalre: burgers zelf laten kiezen over vuurwerk­vrije zones, maar hoe kan je dat handhaven?

    WAALRE - Mag je in Waalre knallen tijdens Oud & Nieuw? Als het aan burgemeester Jan Brenninkmeijer ligt, gaan inwoners daar de komende jaarwisseling zelf over. Hij stelt voor om te experimenteren met ‘vrijwillig vuurwerkvrije zones’. In dat model kunnen burgers zelf aangeven of er binnen een gebied geknald mag worden. Brenninkmeijer erkent dat het lastig wordt om zo’n regel te handhaven.