Volledig scherm
PREMIUM
Uitzicht vanuit de huiskamer: een open groene vlakte met opkomend mais. © FotoMeulenhof/Kees Martens

Bewoners platteland tussen Bergeijk en Valkenswaard plots geconfronteerd met plan voor windpark

Woon je lekker vrij tussen de landerijen, zijn er plots plannen voor een windpark. Het overkomt bewoners van het platteland tussen Bergeijk en Valkenswaard. De mogelijke bouw van de turbines veroorzaakt onrust en tweespalt. 

Aan de eettafel bij de familie Kaptheyns aan de Bergeijksedijk in Valkenswaard zijn deze ochtend een tiental bezorgde omwonenden aangeschoven om hun verhaal te doen. Het is een gemêleerd gezelschap uit Bergeijk en Valkenswaard, burgers, boeren en ondernemers. De huiskamer kijkt aan de voorzijde uit op een open groene vlakte met opkomend maïs. Nog wel. Als de plannen voor Windpark Koolbliek doorgaan, wordt het uitzicht over enkele jaren getekend door windmolens. 

  1. D66 Waalre wil dat geplaagde wethouder zijn uitspraken uitlegt: ‘welk wantrouwen ervaart u?’
    PREMIUM

    D66 Waalre wil dat geplaagde wethouder zijn uitspraken uitlegt: ‘welk wantrouwen ervaart u?’

    WAALRE - De Waalrese fractie van D66 wil wethouder Arno Uijlenhoet ter verantwoording roepen voor uitspraken die hij deed over het functioneren van de gemeenteraad. Het is echter de vraag of Uijlenhoet zich binnenkort kan verdedigen. Hij is nog niet aan het werk gegaan, sinds hij anderhalve week geleden onwel werd tijdens een raadsvergadering. Het was de tweede keer dat hem dat overkwam.