Het kunstwerk 'Palletman' werd gisteren onthuld in de kantine van Smolders houtindustrie in Borkel en Schaft.
Volledig scherm
Het kunstwerk 'Palletman' werd gisteren onthuld in de kantine van Smolders houtindustrie in Borkel en Schaft. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Bewoners van Taxandria in Valkenswaard maken kunstwerk van pallets als bedankje voor houtindustrie Smolders

VALKENSWAARD - Bewoners van Taxandria in Valkenswaard stonden dinsdag met een bijzondere verrassing op de stoep bij Smolders houtindustrie in Borkel en Schaft: een kunstwerk van pallets.

Al jarenlang wordt hun werkplaats bij Taxandria bevoorraad door het houtbedrijf. En dus vonden de cliënten en begeleiders van afdeling de Vorster het tijd om iets terug te doen. Als bedankje zetten ze een kunstwerk in elkaar voor de Borkelse producent die zich heeft toegelegd op de vervaardiging van pallets en kisten. Het resultaat was een tweeënhalve meter grote manspersoon genaamd 'Palletman'. Dinsdagmorgen werd deze aangeboden aan Smolders.

De cliënten en hun begeleiders togen in de ochtend met een man of vijftien naar het bedrijf. Gerard Toussaint van Smolders houtindustrie vond het een mooi gebaar. ,,We wisten van niks. En het had natuurlijk ook helemaal niet gehoeven. Maar we vinden het wel hartstikke leuk dat ze dit hebben gedaan." Het gezelschap kreeg vervolgens nog een rondleiding door het bedrijf.

De 'Palletman' kreeg direct een plekje in de kantine, daar zal het kunstwerk naar verwachting ook definitief blijven staan.