Volledig scherm
© Foto Ramon Mangold

Bloemcorso-ontwerpprijs voor 'Lichtjesroute’ van buurtschap Crescendo

VALKENSWAARD - Op de Statie in Valkenswaard werden donderdag de ontwerpen van de bloemencorso-buurtschappen gepresenteerd tijdens Valkenswaard in Hemelse Sferen. Het thema van het bloemencorso dit jaar is ‘Bravo! Brabant’.

De ontwerpers hebben zich laten inspireren door al het goede uit en van Brabant in de periode na 1944. De ontwerpen van de buurtschappen lopen uiteen van Guus Meeuwis tot de Roze Maandag op de Tilburgse Kermis, en van Vader Abraham tot de Beekse Bergen. 

Sinds enkele jaren wordt op Hemelvaartsdag de zogenaamde Ontwerpprijs uitgereikt, in het bijzijn van vele corsobouwers. Gabriella Buijs, voorzitter van Corso Valkenswaard, maakte vol trots de winnaar bekend. Dat is buurtschap Crescendo met het ontwerp ‘De Lichtjesroute, want daar brandt nog licht’.

De jury noemt het ontwerp een creatieve vertaalslag van het thema. Het verhaal van de lichtjesroute wordt verteld evenals hoe de mensen de route beleven. Valkenswaard wordt voor even omgetoverd tot een eigen lichtjesroute.

Feniks

De tweede plaats gaat naar buurtschap Kerkakkers, met ‘Brabant herrijst - een feniks uit de as’. Het kleurgebruik wordt geprezen door de jury en de herkenbare iconen zijn prachtig samengebundeld in een feniks die ook daadwerkelijk herrijst.

Op de derde plek eindigde buurtschap Leenderweg met het ontwerp ‘Schrobbèler, de drank uit Tilburg’. De jury noemt het ontwerp ambitieus en spannend door de vormen van alledaagse dingen; er wordt een compleet verhaal verteld.