Bloemencorso Valkenswaard (2019).
Volledig scherm
Bloemencorso Valkenswaard (2019). © Sem Wijnhoven/DCI Media

Bloemencorso Valkenswaard gaat dit jaar niet door

VALKENSWAARD - Ook het Bloemencorso in Valkenswaard gaat dit jaar niet door. Het corso zou plaatsvinden op zondag 13 september. Volgend jaar zal het worden ingehaald, op 12 september 2021. Dat laat de organisatie dinsdagavond weten.

De organisatie heeft besloten het evenement dit jaar te schrappen vanwege de ‘maatschappelijke impact en de onduidelijkheid van de coronacrisis’. Het corso had de afgelopen weken veel contact met buurtschappen, bouwgroepen, werkgroepen, de gemeente en andere corso's. Daaruit is dit besluit naar voren gekomen.

Het thema ‘Wereldse feesten’ wordt ook verzet naar volgend jaar. 

‘De huidige coronacrisis heeft een flinke impact op de gezondheid van mensen. De gezondheid van ieder individu is het allerbelangrijkste. Samen willen we er voor zorgen dat deze crisis snel voorbij is. We willen daarom de corso activiteiten tot een minimum beperken', aldus de organisatie.

Voorzitter Gabriella Buijs ligt de moeilijke beslissing toe: “Als voorzitter van Corso Valkenswaard heb ik deze week, samen met bestuur, buurtschappen en groepen, één van de moeilijkste besluiten genomen. Verstandig in deze onzekere tijd maar ook met groot corsoverdriet. Dank aan elke corsoliefhebber voor de inbreng en voor de steun in de afgelopen weken.”

In Zundert werd het bloemencorso, dat in de zomer van dit jaar zou plaatsvinden, ook al afgelast.

Bloemencorso Valkenswaard (2019).
Volledig scherm
Bloemencorso Valkenswaard (2019). © Sem Wijnhoven/DCI Media