Jan Boelhouwer trad eind augustus vorig jaar aan als waarnemend burgemeester in Waalre, waar hij de opgestapte burgemeester Jan Brenninkmeijer opvolgde na een bestuurscrisis.
Volledig scherm
Jan Boelhouwer trad eind augustus vorig jaar aan als waarnemend burgemeester in Waalre, waar hij de opgestapte burgemeester Jan Brenninkmeijer opvolgde na een bestuurscrisis. © Bert Jansen/DCI Media

Boelhouwer: ‘Had mijn observaties eerst expliciet met alle raadsleden moeten delen’

WAALRE - Waarnemend burgemeester Jan Boelhouwer van Waalre heeft spijt van de onrust in de gemeenteraad die is ontstaan na zijn brief van 3 mei aan commissaris van de Koning Ina Adema. Dat maakte hij kenbaar tijdens een vertrouwelijk verzoeningsgesprek, dat maandagavond plaatsvond. Vanmorgen werd daarover een gezamenlijke verklaring gegeven.

  1. ‘Woonwagenpastoor’ Henri van Leuken doet iets 
wat kennelijk bijzonder is: hij gaat gewoon naar de mensen toe
    PREMIUM

    ‘Woonwagen­pas­toor’ Henri van Leuken doet iets wat kennelijk bijzonder is: hij gaat gewoon naar de mensen toe

    HELMOND/GELDROP - Het liefste heeft hij dat ze hem gewoon Henri noemen, maar Roma, Sinti en woonwagenbewoners spreken hem steevast aan met pater of pastoor. Diaken Henri van Leuken (67) is verantwoordelijk voor het woonwagenpastoraat in de 21 gemeenten van Peelland en de Kempen. ,,Als je niet weet hoe de mensen zijn, dan ga je naar ze toe om ze te leren kennen.”