Volledig scherm
De onbewoonbaar verklaarde boerderij aan de Mgr. Smetsstraat in Dommelen maakt plaats voor twee bouwkavels van in totaal ruim 3300 vierkante meter. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Boerderij plat; twee bouwkavels naast De Weitens in Dommelen

DOMMELEN - Naast ecologische tuin De Weitens in Dommelen komen twee bouwpercelen. De onbewoonbaar verklaarde boerderij aan de Mgr. Smetsstraat, pal naast de hoofdingang van De Weitens, gaat tegen de grond. Het perceel van 3312 vierkante meter omvat na sloop twee bouwkavels, die samen zes ton moeten opbrengen.

Tijdens de commissievergadering donderdag vonden enkele raadsleden dat de taxatie van de grond wat tegenviel. Volgens het college zijn de komst van de Westparallel en de tunnelbak die wellicht aangelegd wordt in de Mgr. Smetsstraat van nadelige invloed geweest. Wethouder Theo Geldens had ook een hogere inschatting verwacht. ,,De taxateur heeft bij zijn taxatie met beide zaken rekening gehouden. Maar de marge vinden we gewoon te groot. Dat ging ons te ver. We zijn daar niet in meegegaan.’’

Geen rechten

Ook wees wethouder Theo Geldens er nadrukkelijk op dat dit plannetje niet ten koste gaat van de grondverkoop in het naburige uitbreidingsplan Lage Heide. Hij wil dan ook dat de verkoop direct na de sloop start, in de hoop de kavels binnen twee jaar kwijt te zijn. En aan de goedkopere prijs aan de Mgr. Smetsstraat kunnen kopers in Lage Heide geen rechten ontlenen. Ze kunnen geen lagere grondprijs bedingen voor hun duurdere kavel.

Voor de grondexploitatie, met onder meer kosten voor sloop, archeologisch onderzoek en aanleg voorzieningen, trekt de gemeente ruim twee ton uit.