Volledig scherm
© Taina Monteiro

Bonnen voor de Aldi in plaats van een pakket van Boodschappenmand Valkenswaard

VALKENSWAARD - Voedselbank De Boodschappenmand in Valkenswaard kan vanwege de coronacrisis zijn normale werk niet doen. Om te zorgen dat de cliënten niet in de problemen komen, zijn er waardebonnen beschikbaar, op gezamenlijk initiatief van de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard.

Met deze waardebonnen kunnen de in aanmerking komende gezinnen voor de broodnodige producten terecht bij Aldi Valkenswaard. De waarde van de bonnen is afhankelijk van de gezinssamenstelling.

Zelf boodschappen doen

Volgens Mariëtte Schuman van de Boodschappenmand is een onderscheid gemaakt in tegoedbonnen voor 1 à 2 persoons huishoudens, gezinnen van 3, 4 of 5 mensen en voor grotere gezinnen. De waardebonnen staan niet op naam en worden alleen op vrijdag verstrekt via de Boodschappenmand Valkenswaard. Met de bonnen kunnen de cliënten dan zelf kopen wat ze nodig hebben. Mariëtte Schuman: ,,Met uitzondering van alcoholische dranken en rookwaren.”

Voor Mariëtte Schuman zit haar ‘boodschappenmand-werk’ even vooral in de administratieve activiteiten: zorgen dat de bonnen bij de juiste gezinnen terechtkomen. Ze hoopt dat haar cliënten later ook bij andere supermarkten hun bonnen kunnen inwisselen voor voedselproducten. ,,Dat besluit ligt echter bij de gezamenlijke gemeenten.”

De Boodschappenmand is blij met het initiatief. De levering van voedsel was vanwege de omstandigheden nagenoeg stil komen liggen. Mariëtte Schuman: ,,Bovendien werken we met vrijwilligers die wat betreft het coronavirus in de risicogroep zitten. Vooral zestig- en zeventigjarigen.”