Brand bij kanoverhuurbedrijf in Valkenswaard verwoest 300 kano's, waarschijnlijk brandstichting

VideoVALKENSWAARD - Bij kanoverhuurbedrijf Rofra aan de Molenstraat in Valkenswaard is in de nacht van maandag op dinsdag rond 00.20 uur brand uitgebroken. Daarbij zijn zo'n driehonderd kano's verwoest. Waarschijnlijk is er sprake van brandstichting.

De kano’s, die worden verhuurd voor tochtjes over de Dommel, stonden op trailers in de open lucht. 

De brandweer rukte met twee bluswagens en twee watertankwagens uit. Tegen 01.00 uur was het vuur grotendeels geblust, maar de kano's konden niet worden gered.

Uitbreidingsplannen

Quote

Ik kan alleen maar gissen wat hierachter kan zitten. Er is iemand heel erg boos op mij.

Michel Geenen, eigenaar Rofra

Eigenaar Michel Geenen reageerde verslagen op de verwoestende brand, die naar alle waarschijnlijkheid werd aangestoken: ,,Ik kan alleen maar gissen wat hierachter kan zitten. Er is iemand heel erg boos op mij.” Geenen opperde dat de brand wellicht te maken heeft met uitbreidingsplannen die hij heeft met zijn bedrijf. ,,Misschien dat iemand die plannen niet kan velen.” De brand is een enorme klap voor het kanoverhuurbedrijf, dat vlak voor het hoogseizoen zit. De kano's zijn niet verzekerd. Op tien na zijn ze allemaal verwoest.

Tweede keer

Het is de tweede keer dat de kanoverhuurder doelwit is. Vorig jaar in mei werden bij het bedrijf ook al kano’s in brand gestoken. De schade bleef toen echter beperkt tot twee aanhangers met daarop elf kano’s.

Volledig scherm
Uitslaande brand in kano-opslag aan de Molenstraat in Valkenswaard. © Bert Jansen