Volledig scherm
José Verouden (links) en Joke Beuger (rechts). © RV

Breuk binnen GroenLinks Waalre - raadslid José Verouden stapt op

WAALRE - Raadslid José Verouden stapt op bij GroenLinks Waalre. Zij en fractievoorzitter Joke Beuger kunnen niet meer met elkaar door één deur. Verouden gaat als eenmansfractie door. Ook GroenLinks Waalre is nu nog met één zetel in de gemeenteraad vertegenwoordigd. 

Als reden voor de breuk wordt in een persbericht ‘een verschil van inzicht binnen de fractie over de wijze van samenwerking’ opgevoerd. Wat dat precies betekent? „Je moet met elkaar samenwerken. Daar kijken wij op een verschillende manier tegenaan”, legt Verouden uit. „Je merkt dat die samenwerking niet goed loopt.” Hoe het precies botste, daar wil ze niets over kwijt. „Het is al pijnlijk genoeg.” 

Kaken stijf op elkaar

Er is onderling afgesproken de reden van de breuk binnenskamers te houden. Beuger verwijst derhalve naar Max Tollenaar, afdelingsvoorzitter GroenLinks regio Eindhoven. En die houdt zijn kaken ook stijf op elkaar over het hoe en waarom. „We houden het vertrouwelijk. Het is de keuze van José, zij wil geen onderdeel meer uitmaken van de fractie.”

Verouden zat sinds het voorjaar van 2018 in de gemeenteraad. Eén jaar eerder was ze als fractiemedewerker bij GroenLinks Waalre binnengekomen. Over de verstandhouding binnen de fractie zegt ze: „We hebben eraan gewerkt: we hebben intensief met elkaar gesproken en het regiobestuur erbij betrokken. We zijn niet over één nacht ijs gegaan.” 

Verouden gaat verder als eenmansfractie Groen en Progressief Waalre. „Dat is de voorlopige werktitel. Qua inhoud verandert er niets, ik ben niet vanwege de inhoud weggegaan. Ik blijf staan voor de duurzaamheidsagenda, woningen voor ouderen en jongeren, aandacht voor preventie”, zegt Verouden. Een eenmansfractie betekent extra werk, erkent ze. „Eerst konden we het verdelen, nu moet ik het alleen doen.” 

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hechtel-Eksel waar drie jonge mannen omkwamen
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hech­tel-Ek­sel waar drie jonge mannen omkwamen

    EINDHOVEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten uit Eindhoven en Valkenswaard om het leven kwamen.