Twee bruggen in Aalst worden, in verband met de wateroverlast en uit veiligheidsoverwegingen, voor voetgangers en fietsers afgesloten. Een daarvan is het Christoffelpad. De brug blijft naar alle waarschijnlijkheid tot 31 augustus afgesloten. Pas dan kan worden aangevangen met herstelwerkzaamheden aan de oevers. Van links naar rechts Wendy Keijzers, Marion Wuijts en Annelies Balkema.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee bruggen in Aalst worden, in verband met de wateroverlast en uit veiligheidsoverwegingen, voor voetgangers en fietsers afgesloten. Een daarvan is het Christoffelpad. De brug blijft naar alle waarschijnlijkheid tot 31 augustus afgesloten. Pas dan kan worden aangevangen met herstelwerkzaamheden aan de oevers. Van links naar rechts Wendy Keijzers, Marion Wuijts en Annelies Balkema. © Kees Martens/DCI Media

Bruggen in Aalst dreigen te verzakken

AALST - Door het hoge waterpeil en de nog te verwachten neerslag slijten de oevers van twee bruggen in Aalst in een zodanig rap tempo dat ze kunnen wegzakken. Vanwege het reële gevaar voor de gebruikers zijn de bruggen inmiddels met bouwhekken afgesloten voor alle verkeer.