Twee bruggen in Aalst worden, in verband met de wateroverlast en uit veiligheidsoverwegingen, voor voetgangers en fietsers afgesloten. Een daarvan is het Christoffelpad. De brug blijft naar alle waarschijnlijkheid tot 31 augustus afgesloten. Pas dan kan worden aangevangen met herstelwerkzaamheden aan de oevers. Van links naar rechts Wendy Keijzers, Marion Wuijts en Annelies Balkema.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee bruggen in Aalst worden, in verband met de wateroverlast en uit veiligheidsoverwegingen, voor voetgangers en fietsers afgesloten. Een daarvan is het Christoffelpad. De brug blijft naar alle waarschijnlijkheid tot 31 augustus afgesloten. Pas dan kan worden aangevangen met herstelwerkzaamheden aan de oevers. Van links naar rechts Wendy Keijzers, Marion Wuijts en Annelies Balkema. © Kees Martens/DCI Media

Bruggen in Aalst dreigen te verzakken

AALST - Door het hoge waterpeil en de nog te verwachten neerslag slijten de oevers van twee bruggen in Aalst in een zodanig rap tempo dat ze kunnen wegzakken. Vanwege het reële gevaar voor de gebruikers zijn de bruggen inmiddels met bouwhekken afgesloten voor alle verkeer.

  1. Wie fietste er in 1962 met het bevrijdingsvuur naar Eindhoven?

    Wie fietste er in 1962 met het bevrij­dings­vuur naar Eindhoven?

    EINDHOVEN - Volgende week komt het bevrijdingsvuur weer per fiets uit het Franse Bayeux. Dat was ook al het geval in 1962 wat op deze foto te zien is. Natuurlijk op 18 september als hier de bevrijding van Eindhoven herdacht wordt. Wie fietste er ooit mee vanuit Frankrijk en heeft daar nog bijzondere of grappige herinneringen aan? We komen graag via d.hoekstra@ed.nl met u in contact. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.