Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

BSO Ekenrooi 'skippiet' mee voor goede doel

WAALRE - Bso Ekenrooi in Waalre gaat op een kartbaan in Eindhoven met een eigen Skippybalrace geld ophalen voor het goede doel.

Tristan Gallas is pedagogisch medewerker bij Bso Ekenrooi in Waalre. Onlangs hoorde hij op Radio 538 over de geldinzamelingsactie voor Spieren voor Spieren, de organisatie die spierziekten bij kinderen wil verslaan.

In het pand van de buitenschoolse opvang aan de Maximiliaanlaan in Aalst, waarin ook de Christoffelschool en Openbare Basisschool Ekenrooi zijn gevestigd, zijn de medewerkers begaan met het lot van deze kinderen. Zij besloten mee te doen aan de Skippybal Race die 538 houdt op het Circuit Zandvoort en de actie te steunen. Maar dan wel op eigen wijze. 

Gallas: ,,Wij kunnen niet met de hele bso naar Zandvoort. Daarom hebben we een andere locatie geregeld. Wij houden daar onze eigen race, in estafettevorm, want het gaat niet om een winnaar. Hezemans Indoor Karting in Eindhoven stelt belangeloos zijn kartbaan beschikbaar." Samen met de kinderen wil het team op dinsdag 1 oktober zoveel mogelijk geld ophalen.