Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof BV

Burgemeester Anton Ederveen pleit tijdens nieuwjaarstoespraak voor een ‘mini-versie’ in Valkenswaard

VALKENWAARD - Valkenswaard krijgt in navolging van andere gemeenten een kinderburgemeester. Dat maakte burgemeester Anton Ederveen dinsdagavond bekend tijdens de mager bezochte nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. 

De mini-burgervader wordt wat hem betreft ‘meer dan iets symbolisch'. ,,We willen een stem geven aan de toekomst, de jeugd meer bij de politiek betrekken. Dit is een weg daarnaartoe. De jonge burgemeester moet ons aan de jas kunnen trekken, met dingen komen die wij niet zien.” Of hiermee de jeugd wordt bereikt? ,,Je moet ergens beginnen, je weet nooit waar het allemaal toe kan leiden.” 

  1. Pannenkoeken bakken met je hart in Aalst, op Nationale Pannenkoekendag
    VIDEO

    Pannenkoe­ken bakken met je hart in Aalst, op Nationale Pannenkoe­ken­dag

    WAALRE - Op basisschool De Meent in Aalst werden vrijdag, op Nationale Pannenkoekendag, pannenkoeken in allerlei vormen en maten gebakken. In de keuken was het een vrolijke (jan)boel en er werden heel wat baksels ‘geflipt’. De zoete lekkernij werd deze dag door de leerlingen van groep 7 speciaal bereid voor 25 genodigden van de Stichting Met je Hart. Deze organisatie verbindt eenzame ouderen door ervoor te zorgen dat ze elkaar en andere mensen kunnen ontmoeten. Hoe je hieraan betekenis geeft, werd vrijdag duidelijk tijdens een vrolijke lunch.