Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof BV

Burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard bedreigd via internet

VALKENSWAARD - Burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard heeft bij de politie melding gedaan van bedreiging. Dat deed hij recent naar aanleiding van een bericht op social media op internet. 

Volgens Ederveen was het bericht van dien aard dat het voor hem in de categorie ‘intimidatie en bedreiging’ viel. ,,En dan onderneem ik altijd actie”, liet hij donderdag desgevraagd weten via een woordvoerder. Waar het bericht over ging is niet bekendgemaakt. 

De politie heeft de identiteit van de betrokkene achterhaald en is in gesprek gegaan met die persoon. Die heeft vervolgens excuses aangeboden en de uitlating verwijderd. 

Ederveen is in de ruim twaalf jaar tijd dat hij burgemeester is van Valkenswaard enkele keren vaker bedreigd. In 2017 zei hij dat het aantal ‘nog steeds op de vingers van een hand te tellen’ is. De burgemeester onderneemt altijd actie, maakte hij toen al duidelijk. Ook als het om bedreigingen van wethouders en ambtenaren gaat. 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.