Valkenswaard Burgemeester Ederveen
Volledig scherm
PREMIUM
Valkenswaard Burgemeester Ederveen © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Burgemeester Ederveen van Valkenswaard grijpt in op integriteit

ANALYSEVALKENSWAARD - Is het Valkenswaardse raadslid Jan Kerkhoff onterecht door de burgemeester beknot in zijn vrijheden?

Regels in wetboeken zijn lang niet altijd voor iedereen te snappen. Het zijn vaak lange zinnen met puntkomma's, mitsen en maren. Nou is artikel 15 van de gemeentewet toevallig vrij eenvoudig, en ook voor leken te behappen. Daarin staat: ‘een gemeenteraadslid mag niet als advocaat, adviseur of gemachtigde in geschillen werkzaam zijn ten behoeve van de wederpartij van de gemeente of het gemeentebestuur.’ Een hele mond vol, maar er is geen woord Spaans bij. 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.