Frans van Vonderen heeft zich hard gemaakt voor de verbinding van Valkenswaard naar het Geldropse ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans van Vonderen heeft zich hard gemaakt voor de verbinding van Valkenswaard naar het Geldropse ziekenhuis. © FotoMeulenhof

Buurtbuschauffeurs redden verbinding van Valkenswaard naar Geldrop

VALKENSWAARD - Nadat eind vorig jaar bleek dat de buslijn 21 van de Markt in Valkenswaard naar het ‘Anna’ in Geldrop niet rendabel was, besloot de buurtbusvereniging uit Valkenswaard een nieuwe busverbinding te starten voor dit traject.

‘Er zijn steeds meer mensen uit Valkenswaard die patiënt zijn van het ziekenhuis in Geldrop”, vertelt Frans van Vonderen, voorzitter van de buurtbusvereniging in gemeente Valkenswaard. ,,Het zou natuurlijk zonde zijn als er voor deze mensen geen praktische verbinding zou zijn.”

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.